Scroll i pročitaj više

Što je WordPress?

Web stranica napravljena u WordPressu trenutno je među popularnijim web stranicama. Trenutno u svijetu imamo oko 30% web stranica napravljenih u WordPressu.

Popularnost WordPressa je velika zbog jednostavnosti za instalaciju, mogučnosti koju možemo dobiti kroz nekoliko klikova mišem a samim time ne trebamo koristiti mnogo resursa za željene rezultate.

Zašto je važno održavanje web stranice

Najveći problem WordPress sustava je održavanje. Zbog otvorenog koda WordPress sustava dolazimo do mnogo sigurnosnih propusta stoga je ažuriranje plugina, tema i samog sustava iznimno bitno.

Održavanjem postižemo dostupnost stranice, otpornost na neželjeni zadržaj (hakiranje stranice), bolju poziciju na google pretraživaću, …

Posljedice ne održavanja WordPress web stranice

Svaka stranica koja je napravljena će funkcionirati određeno vrijeme. Problemi u radu će se vidjeti nakon određenog vremena.

Prvi simptomi problema javljaju se s brzinom same stranice. Usporavanjem možete zamijetiti i druge problem s pluginovima i dodacima koje koristite (nemogučnost korištenja određenih dodataka zbog nekompatibilnosti sa vašom verzijom WordPress stranice).

Krajnji problem koji se pojavljuje je hakirana web stranica. U slučaju hakiranja stranice javljauje se određeni problemi i moguć je potpuni gubitak Web Stranice.

Zašto odabrati nas?

Postoji mnogo agencija i osoba koje mogu napraviti održavanje web stranice. U početku se to čini jednostavan zadatak ali ono na što želim skrenuti pažnju su rezultati.

Prvo što morate napraviti je provjeriti samu optimizaciju web stranice osobe kojoj povjerujete svoju web stranicu. Alati koje možete koristiti su Google PageSpeed ili Gtmetrix navedene stranice su među popularnijima i ono što tražite je povoljan rezultat.

Gtmetrix: A rezultat brzine web stranice – Prepoznatljivo.com
Google Page Speed: 96 bodega za brzinu web stranice prepoznatljivo.com na desktopu

Mjerljivi rezultati su prepoznatljivi i javno dostpuni. Provjerite prepoznatljivo.com web stranicu i ostale web stranice kojima želite povjeriti održavanje svoje web stranice i ukažite povjerenje stručnim osobama koje će brinuti i održavati vašu web stranici kao vlastitu.

Cijena održavanja web stranice?

Postoje paketi za održavanje web stranice koji se sastoje od osnovnih do naprednih značajki. Cijenik možete provjeriti u tablici a ukoliko je potrebno dodatno savjetovanje ili želite samo odrđene zahvate na svojoj stranici neovisno o održavanju kontaktirajte me za cijenu.

WordPress – maliWordPress – srednjiWordPress – profesionalni
Mjesečno ažuriranjeTjedno ažuriranjeTjedno ažuriranje
Mjesečni backupTjedni backupTjedni backup
0,5 h dodatne podrške1 h dodatne podrške3 h dodatne podrške
Odaziv sljedeći danOdaziv u roku 4h/sljedeći danOdaziv u roku 2h/ sljedeći dan
10% popusta na ostale usluge15% popusta na ostale usluge20% popusta na ostale usluge
299,00 HRK mjesečno499,00 HRK mjesečno999,00 HRK mjesečno

FAQ – Često postavljena pitanja

Što je mjesečno, tjedno ažuriranje web stranice?

Mjesečno ili tjedno ažuriranje web stranice podrazumijeva nadogradnju svih pluginova i tema na samoj web stranici te mjesečno ili tjedno pregledavanja stranice i otkrivanje potencijalnih problema.

Što je to backup web stranice?

Backup web stranice podrazumijeva kreiranje kopije svih podataka web stranice, što uključuje kopiju svih pluginova, tema, postova, stranica, komentara, … na udaljenu lokaciju (drugi server) kako bi se u slučaju problema rada web stranice isti podatci mogli vratiti.

Što je uključeno u pakete održavanja web stranica?

Svi paketi za održavanje web stranice sadrže sigurnosnu kopiju web stranice, ažuriranje svih potrebnih dodataka web stranice na zadnju dostupnu verziju te garantirano vrijeme odaziva podrške na vaš upit.
Također dodatno uz svaki paket određeni broj sati koji možete iskoristiti za ažuriranje vaše web stranice. U slučaju da je potreban veći broj radnih sati odobravamo popust na usluge.

Koji paket održavanja web stranice odabrati?

Trenutno u ponudi imamo opciju tri paketa koji možete odabrati za održavanje svoje WordPress stranice. U slučaju da je potrebna dodatna usluga ili želite da radimo samo nadopunu vaše stranice slobodno nam se obratite putem kontakt forme.

Jesu li uključene usluge web administracije?

Upravo tako, svi navedeni paketi sadrže fond sati koji možete iskoristiti za administraciju svoje stranice. Prilikom svakog upita od vaše strane bilježit ćemo utrošeni vremenski period na administraciju. Ukoliko se ukaže potreba za dodatnih brojem sati na isti ćete ostvariti popust ovisno o paketu koji ste odabrali.

Također nudimo uslugu administracije web stranice, ukoliko ne želite paket održavanja obratite nam se putem kontakt forme kako bismo vam prilagodili ponudu.